آیا گربه‌ها دچار ماشین گرفتگی(Motion sickness) می‌شوند؟!

گربه در حال رانندگی

بسیاری از ما آدم‌ها وقتی سوار اتومبیل می شویم، گاهی دچار ماشین گرفتگی یا زدگی (Car Sickness) ‌می‌شویم، که تجربه بسیار تلخی است. حیوانات مختلفی مثل سگ و گربه هم در حین جابه‌جایی ‌های طولانی دچار این عارضه ماشین گرفتگی می‌شوند.

نام دیگر این عارضه، بیماری حرکتی (Motion sickness) بیماری سفر است. بیماری حرکتی در گربه‌ها شایع‌تر است، برخلاف سگ ‌ها که می‌توانند خود را با محیط ماشین راحت‌تر مطابقت بدهند، گربه‌ها در مقابل استرس بیشتر دچار چالش هستند. پس ماشین گرفتگی بیشتر در گربه ها دیده‌می شود.

استرس و اضطراب ناشی از مسافرت معمولاً باعث بیماری حرکتی( بیماری سفر) در گربه ها می‌شود. گربه هایی که به مسافرت با ماشین عادت ندارند، در اثر ترس، اضطراب و ناراحتی دچار بیماری حرکتی و مشکلات گوارشی میِ‌شوند.

علائم بالینی بیماری حرکت در گربه

  • ریزش بیش از حد بزاق
  • تهوع و استفراغ
  • اسهال
  • کم آبی بدن
  • تنفس سطحی و تند
  • تغییر در حجم صدا
  • ادرار کردن
  • بی حالی و لتارژی
  • مدام لباش و خودش را لیس می‌زند.

توجه: گربه‌های که سابقه عارضه ماشین زدگی( بیماری سفر) دارند، معمولا موقع سوار شدن در خودرو مقاومت و بی قراری از خود نشان می‌دهند. در حین رانندگی، شاهد این هستید که گربه‌ شما یک حالت ترس، پریشانی و فریز شده به خود می‌گیرد. متاسفانه سابقه بد سفر کردن، باعث تشدید بروز علائم می شود.

علت‌های مریضی حرکتی در گربه‌

  • ترس و اضطراب ناشی از حرکت مداوم متشین و صدای آن…
  • اختلال در تعادل، عدم آداپته شدن سریع سیتم‌های تعادلی با شرایط جدید
  • سابقه و تجربه محدود برای سفر
  • تجربه بد در سفر

توجه: ممکن است بیماری حرکتی در بچه‌ گربه‌ها به یک رفتار شرطی تبدیل شود. در نتیجه هر موقع که گربه شما در ماشین قرار گیرد، از خود حالت تهوع و مریضی را نشان دهد.

توجه: بیشتر گربه‌های که تمام وقت خود را در خانه به سر می‌برند، و در طی سال کمتر با ماشین جابجا شده‌اند، بیماری حرکتی را بیشتر بروز می‌دهند. این دسته گربه‌ها در خارج قلمرو خود، احساس ناامنی بیشتری می‌کنند.

درمورد لاک پشت ایرانی چه می دانید؟؟؟ همه چیز در مورد لاک‌پشت‌ها

توصیه‌ها و راهکاری ‌ها

اگر گربه شما دچار ماشین گرفتگی شد، از سفر‌های بعدی باید به مدت چند هفته باید خودداری کنید، سفرهای طولانی و پی درپی باعث، اضطراب، کاهش اشتها و کم آبی می‌شود که می‌تواند خطرناک باشد.

شرایط را برای جابجایی گربه راحت‌تر کنید. گربه را داخل باکس خودش قرار دهید، و یک پتو در بستر آن قرار دهید. روزانه مدتی گربه خود را در باکس نگه داری کنید، تا به آن عادت کند.

اگر تمایل دارید که از باکس استفاده نکنید، روزانه گربه‌ را در داخل ماشین قرار دهید، و بهش یاد بدهید، که بر روی صندلی بشیند و حرکت نکند، سپس به مرور ماشین را روشن نگه دارید، سپس خودرو را به آرامی حرکت دهید، و مسیر‌های کوتاه را رانندگی کنید.

در طی آموزش بهش غذاهای تشویقی و مورد علاقش را بدهید. همچین اسباب بازی مورد علاقش را در اختیارش قرار بدهید.

در داخل خودرو، صدای ضبط و موسیقی را بسیار کم کنید، دکمه تهویه هوا ماشین را بزنید، و یا کمی شیشه جلو ماشین را باز کنید.

بلافاصله بعد از غذا خوردن، گربه را آماده سفر نکنید، وقفه چند ساعته کمک کننده است، اما این نکته را هم در نظر بگیرید که اگر سفر طولانی را در پیش دارید، مراقب افت انرژی آن باشید.

بعض از داروهای آنتی هیستامین (دیمن هیدرنات، دی فن هیدرامین)  و آرامبخش‌ها وجود دارد، که برای تجویز و استفاده از آن باید با دکتر دامپزشک مشورت کنید. این داروها باعث کاهش علائمی مثل ترشح بیش از حد بزاق، اسهال، تهوعع و استفراغ می شود.

توجه بسیار مهم: اگر گربه‌ شما در هر صورت به ماشین واکنش داد(ماشین زدگی)، برای سفرهای خود، آن را پیش دوست مورد اطمینان خود و یا به مراکز پانسیون معتبر بسپارید، و به زور از گربه نخواهید که با خودرو لاکچری خود آداپته شود!

سایت دامپزشکی دکتر مبین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

css.php